Besturingsunit TE 550

Puntlastoebehoren & Instrumenten / Besturingsunits / Wisselstroom (AC) / Besturingsunit TE 550
 

Besturingsunit TE 550

 
De besturingsunit TE 550 is een lasbesturing voor wisselstroom weerstandslasmachines. De lasbesturing kan naast de punt- en projectielasmachines ook ingezet worden op rolnaad- en stuiklasmachines. De lasbesturing stuurt de puntlasmachine aan, met name de lasstroomregeling via de thyristor. De lasbesturing beschikt zowel over constant stroom als constant energie (optioneel) modus. Het aantal in- en uitgangen kan zodanig aangestuurd worden zodat toepassing op een geautomatiseerde installatie mogelijk is.

In totaal kunnen er 250 verschillende programma's geconfigureerd worden, waarvan er 31 extern opgeroepen kunnen worden. Een programma bestaat uit een aantal programmeerbare parameters waarmee de lascyclus bepaald kan worden. Ieder programma is traceerbaar aan de hand van een uniek nummer. Naast de 4 standaard in te stellen lasparameters beschikt de lasbesturing ook over de functies van voorverwarmen, nagloeien, stroomopbouwtijd en puls.

Om de kwaliteit van het puntlasproces te bewaken beschikt de lasbesturing over diverse controlemodussen. Limieten in: lasstroom, spanning naar elektroden, energie, vermogen, gebruikspercentage van de inverter en begin- en eindweerstand van het te lassen materiaal.

Lees meer... 
 ArtikelnummerOmschrijvingEenheid
131227886Besturingsunit Tecna TE 550Stuk